Keresés

Ratings by Laurel / Péter Tüű, Wolfgang Beiss and Gábor Becker

Frissítve: febr. 26.

Laurel Budapest, 19. November 2021


Czurda Henrik (CZURDA Szőlőskertje Győrszemerén) néhány hónapja kereste meg head sommelier-nket, hogy kóstolja meg németes karakterű rizlingjeit, amiből csak pár száz palacknyi van neki, azokat viszont szeretné jó kezekben tudni. A stílus nagy rajongójaként Tüű Péter Sommelier örömmel fogadta a magyar származású, de évtizedek óta Svájcban élő borászt, aki a Pannonhalmi borvidékhez tartozó Győrszemerén örökölt 0,4 hektárt. A 2020-as "Édes Kísértés" tényleg nagyon ritka magyarországi példája a maradékcukros, intenzíven gyümölcsös, lendületes, friss savú, mégis elegáns, egyensúlyos, komplex rajnai rizlingnek, így rögtön bekerült a Laurel kínálatába, azóta pedig a Chef Menünkben található füge borpárjaként is kóstolhatják vendégeink.


Henrik Czurda (CZURDA Szőlőskertje Győrszemerén) contacted our head sommelier a few months ago to show him his German-style Rieslings, of which he only has a few hundred bottles, but he wants them in good hands. As a big fan of this style, Tüű Péter Sommelier was happy to welcome Mr. Czurda, who is of Hungarian origin but has been living in Switzerland for decades, and a few years ago inherited 0.4 hectares in the village of Győrszemere in the Pannonhalma wine-region. His 2020 "Sweet Seduction" is really a remarkable example of Riesling with lots of residual sugar, intensive fruitiness, vibrant, citrusy acidity that is also elegant, balanced and complex, very rarely seen in Hungary. So it quickly appeared on our wine list, and a bit later became the wine pairing of the fig in our Chef Menu.


Péter Tüű, Champagne Master-Level Certificate with Highest Honors achieved in 2021. Hungarian Sommelier Champion 2019 and 2017. Experienced Head Sommelier with a demonstrated history of working in the wine and spirits industry in Switzerland and Hungary. Well-founded skills in Champagne, Wines, Food and Wine Pairing, Wine lists, Catering and the Food & Beverage Industry in general. Fluent in English, German and Hungarian. Strong operations professional graduated from Wine and Spirit Education Trust and the Court of Master Sommeliers.



Wolfgang Beiss, ausgebildeter Oenologe, seit 1974 Weinkollegleiter des DWI Mainz und wurde 1978 Wein-Dozent in der Schweiz. Er ist unter anderem Juror bei selection und Vinum Schweiz. Ausserdem unterstützt er als Weinlehrer Mitgliedsbetriebe im schweizerischen Hotel- wie auch Gastronomie-Verband und moderiert Seminare als Weinfachlehrer für Spezialthemen wie autochthone und interspezifische Rebsorten.


Gabor Becker, Head-Sommelier Four Seasons Hotels & Resorts, Budapest Gresham Palace, Kollazs Restaurant, Muzsa Bar

3 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése