CZURDA Riesling 2018

Tudjuk, a legértékesebb borok a desszertborok, amelyek esetén a szőlőt hagyják hosszan érni, mielőtt szüretelik. Ezek a koncentrált borok édesebbek, savasságuk magasabb, így hozva egyensúlyba az édes ízt, ezáltal kitűnnek komplexitásukkal. Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy az ilyen borok a legkívánatosabbak a fehérborok között.

 

Bár legelső borunk szűz termésből készült, de már rendelkezett ezekkel a tulajdonságokkal, igaz, még nem teljes formájában, ahogyan azt mosel-i vagy szlovákiai elegáns testvéreinél már megszokhattuk. Könnyű és jóleső bornak ismerhették meg a szerencsések, akik kóstolták, alacsony alkohol tartalommal és kiegyensúlyozott cukor-sav aránnyal.

 

Friss, finom citrusok, fehér húsú barack, jázmin, mangó, méz, akácvirág esszenciák és a kellemes savasság kombinációjának az elegáns játéka tette kerek, telt, aromagazdag és hosszú lecsengésű borrá.