![Czurda front nachbearbeitet MINIMUM.jpg](https://static.wixstatic.com/media/e367a1_952ac7f3e5b84280b58318dfd096aa3d~mv2.jpg/v1/crop/x_0,y_406,w_1045,h_372/fill/w_81,h_22,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Czurda%20front%20nachbearbeitet%20MINIMUM.jpg)
CZURDA Riesling
Édes kísértés, 2023
Ennek a bornak a készítése, még folyamatban van.
A CZURDA RIESLING magas sav- és cukortartalma (Geisenheimer Gm 239-34, 5BB / Fercal-on) kivételes érlelési potenciált sejtet. Érett gyümölcsök jegyeit viseli: a kajszibarack, a fehérhúsú őszibarack, az ananász, a mangó és a lime elegáns ásványossággal párosul. Jelentős savai a maradékcukorral harmonikussá kerekednek. A szőlő lösz- és mészkőtalajban növekszik a fiatal szőlőültetvényeken.
Viszonylag későn szüretelünk kézzel, egészben préselik és moseli élesztővel erjesztik több mint 9 hónapig. A folyamat fahordó nélkül megy végbe, a bor frissen és ropogósan kerül ki az acéltartályokból. Kíváncsian várjuk, hogy felefedezhető lesz-e majd az egyes kedvező évjáratok érett rizlingjeire oly jellemző petrolos karakter. Egyesek szerint olyan, mint a forrásvíz, mert mindössze alacsony az alkoholtartalma.
Borunkat nem nevezzük bionak. Minimális mennyiségű növényvédő szert használunk, ám csak olyanokat, amelyeket megfelelnek a bio-tanusítvány megszerzéséhez. Meggyőződésünk szerint természetes és fenntartható módon állítjuk elő, tiszteletben tartva a környezetet és a klímát. Kézi munkát alkalmazunk, ahol csak lehetséges és érdemes.
![](https://static.wixstatic.com/media/e367a1_0c4a7901f35041b0870b7cf924778162~mv2.jpg/v1/fill/w_534,h_534,q_90/e367a1_0c4a7901f35041b0870b7cf924778162~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/e367a1_8ebe8284134b489cbf88af7d48d500c9~mv2.jpg/v1/fill/w_247,h_247,q_90/e367a1_8ebe8284134b489cbf88af7d48d500c9~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/e367a1_e6f4555fe7564438865c7081f0bfac5f~mv2.jpg/v1/fill/w_277,h_247,q_90/e367a1_e6f4555fe7564438865c7081f0bfac5f~mv2.jpg)