![Czurda front nachbearbeitet MINIMUM.jpg](https://static.wixstatic.com/media/e367a1_952ac7f3e5b84280b58318dfd096aa3d~mv2.jpg/v1/crop/x_0,y_406,w_1045,h_372/fill/w_81,h_22,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/Czurda%20front%20nachbearbeitet%20MINIMUM.jpg)
CZURDA Riesling
Ha szárazon szereted, 2025
Ennek a bornak a készítése, még folyamatban van.
A CZURDA RIESLING (Geisenheimer Gm 239-34, 5BB / Fercal-on) érett gyümölcsök jegyeit viseli: a kajszibarack, a fehérhúsú őszibarack, az ananász, a mangó és a lime elegáns ásványossággal párosul. Jelentős savai egy kevés maradékcukorral harmonikussá kerekednek. A szőlő lösz- és mészkőtalajban növekszik.
Viszonylag későn szüretelünk kézzel, egészben préselik és moseli élesztővel erjesztik több mint 9 hónapig. A folyamat fahordó nélkül megy végbe, a bor frissen és ropogósan kerül ki az acéltartályokból. Kíváncsian várjuk, hogy felefedezhető lesz-e majd az egyes kedvező évjáratok érett rizlingjeire oly jellemző petrolos karakter. Egyesek szerint olyan, mint a forrásvíz, mert mindössze alacsony az alkoholtartalma.
Borunkat nem nevezzük bionak. Minimális mennyiségű növényvédő szert használunk, ám csak olyanokat, amelyeket megfelelnek a bio-tanusítvány megszerzéséhez. Meggyőződésünk szerint természetes és fenntartható módon állítjuk elő, tiszteletben tartva a környezetet és a klímát. Kézi munkát alkalmazunk, ahol csak lehetséges és érdemes.
![](https://static.wixstatic.com/media/e367a1_c86925372f0b4c8fa152acc5317dcb9a~mv2.png/v1/fill/w_534,h_535,q_90/e367a1_c86925372f0b4c8fa152acc5317dcb9a~mv2.png)
![](https://static.wixstatic.com/media/e367a1_42761cac17f445cbace406e0d862b6e6~mv2.jpg/v1/fill/w_299,h_199,q_90/e367a1_42761cac17f445cbace406e0d862b6e6~mv2.jpg)
![](https://static.wixstatic.com/media/e367a1_dfe5456abe7642e1855249ddfe270bd2~mv2.jpg/v1/fill/w_225,h_199,q_90/e367a1_dfe5456abe7642e1855249ddfe270bd2~mv2.jpg)