top of page

CZURDA Riesling
Édes kísértés, 2020

RP92_edited.png

…és újra kiváló lett! Még jobb, mint az előző évjáratban – hiába, a tőkék kezdenek gyökeret ereszteni.


"Nem egy olaszrizling, nem is egy tipikus száraz rajnai magyar stílusban, ez egy CZURDA Riesling"


A bor élénk szalmasárga, a friss, finom citrusok, a fehérhúsú őszibarack, a jázmin, a mangó és a méz elegáns egyvelege, némi akácos bájjal. a CZURDA Riesling üde, elegáns és könnyű, egyenes illatvilággal. Kóstolva teltek és elegánsak a gyümölcsízek, tiszták és sallangmentesek. A bor édes, de remekül ellensúlyozza a savgerinc. Nagyon frissítő, mégis hosszú a lecsengése. 
 

A kis győrszemerei szőlőskert történetében 2020 a második évjárat (mindössze 1350 palackkal készült, de a termőterület bővülése révén idővel ezt a mennyiséget több, mint duplájára tervezzük növelni). A szőlőskertünk Pannonhalma közelében található, ahol a Bencés Főapátság öregbíti a magyarországi rizlingek hírnevét. Ez a bor azonban egészen más – meggyőződésünk, hogy nincs hasonló rizling Magyarországon.


A szőlő lösz- és mészkőtalajban növekszik a hatéves szőlőültetvényeken. Viszonylag későn szüretelünk kézzel, egészben préseljük és moseli élesztővel erjesztjük több, mint 9 hónapig. A folyamat fahordó nélkül megy végbe, a bor frissen és ropogósan kerül ki az acéltartályokból. Savtartalma 7.8 g/l a savtartalma, 32.2 g/l cukorral. Azt is mondták már rá, hogy olyan, mint a forrásvíz, mert csupán 11.5% az alkoholtartalma.


Fogyasztását pince hőmérsékleten javasoljuk. A páratlan ételpárosítások lehetőségének ismeretében megunhatatlan bor!


Ára      5 850 Ft

bottom of page