top of page

CZURDA Riesling
Édes kísértés, 2025

Ennek a bornak a készítése, még folyamatban van.

A CZURDA RIESLING magas sav- és cukortartalma (Geisenheimer Gm 239-34, 5BB / Fercal-on) kivételes érlelési potenciált sejtet. Érett gyümölcsök jegyeit viseli: a kajszibarack, a fehérhúsú őszibarack, az ananász, a mangó és a lime elegáns ásványossággal párosul. Jelentős savai a maradékcukorral harmonikussá kerekednek. A szőlő lösz- és mészkőtalajban növekszik a fiatal szőlőültetvényeken.

Viszonylag későn szüretelünk kézzel, egészben préselik és moseli élesztővel erjesztik több mint 9 hónapig. A folyamat fahordó nélkül megy végbe, a bor frissen és ropogósan kerül ki az acéltartályokból. Kíváncsian várjuk, hogy felefedezhető lesz-e majd az egyes kedvező évjáratok érett rizlingjeire oly jellemző petrolos karakter. Egyesek szerint olyan, mint a forrásvíz, mert mindössze alacsony az alkoholtartalma.

Borunkat nem nevezzük bionak. Minimális mennyiségű növényvédő szert használunk, ám csak olyanokat, amelyeket megfelelnek a bio-tanusítvány megszerzéséhez. Meggyőződésünk szerint természetes és fenntartható módon állítjuk elő, tiszteletben tartva a környezetet és a klímát. Kézi munkát alkalmazunk, ahol csak lehetséges és érdemes.

bottom of page